Prediktívna mikrobiológia a mikrobiologické hodnotenie rizika
Prediktívna
potravinárska mikrobiológia je interdisciplinárny vedný odbor spájajúci
poznatky klasickej mikrobiológie s využitím poznatkov matematiky,
štatistiky, informačných systémov a technológií. Učebnica opisuje dve
dôležité súčasti moderného prístupu zabezpečenia mikrobiologickej
bezpečnosti potravín, koncept prediktívnej mikrobiológie a koncept
mikrobiologického hodnotenia rizika. Pomocou matematických modelov
kvantifikujúcich odozvy mikrobiálnych populácií na faktory prostredia
opisuje a predpovedá správanie sa
mikroorganizmov v požívatinách.
Valík, Ľ. a Ačai, P. (2016). Prediktívna mikrobiológia a mikrobiologické hodnotenie rizika. Vydavateľstvo STU, Bratislava, 160 s.
![](https://3f091ac078.clvaw-cdnwnd.com/03179539cec50cff535c946a826a31b4/200000051-a378ea472c/PMHR_titulka-3.jpg?ph=3f091ac078)
K dispozícii aj u AKVO s.r.o.
V prípade záujmu, stačí zaslať mail alebo objednať telefonicky.