Prediktívna potravinárska mikrobiológia je interdisciplinárny vedný odbor spájajúci poznatky klasickej mikrobiológie s využitím poznatkov matematiky, štatistiky, informačných systémov a technológií. Učebnica opisuje dve dôležité súčasti moderného prístupu zabezpečenia mikrobiologickej bezpečnosti potravín, koncept prediktívnej mikrobiológie a...

Ďalej uvádza kardinálne hodnoty faktorov vnútorného a von- kajšieho prostredia potravín, určujúcich správanie sa uvede- ných mikroorganizmov. Publikácia prehľadne charakterizuje dezinfekčné prostriedky v potravinárstve, predstavuje regu- láciu ich používania a hodnotenia pred ich uvedením na trh Európskej únie a uvádza aj metódy hodnotenia účinku...

V publikácii sa zainteresovaný čitateľ ako aj čitateľ študujúci potravinárske technológie na príslušných vedeckých a pedagogických pracoviskách oboznámi so všeobecnými vlastnosťami mikroorganizmov prichádzajúcich do úvahy v potravinárstve. Oboznámi sa s mikroorganizmami a ich významom pri výrobe a kontrole požívatín všeobecne a špeciálne aj z...